Архив: Services

transport

Брокераж

 

Брокерска услуга

 

В Деспред предлагаме брокерски услуги при превози на стоки по море от и за България, Европа, Африка и Азия. Брокерската услуга е свързана с посредничество между бизнеса/товародателите и превозвачите по море (корабособственици). Брокерската услуга означава организиране на поръчките за товари и предаването им на морските превозвачи. Брокерската услуга е различна от спедицията, тъй като брокерът не разполага със собствени морски превозни средства за да извърши транспорта.

Брокераж 1 - видове
Брокераж – високо качество на изпълнение

Какво представлява брокерската услуга.

Брокерската услуга е посредничество между производителя и/или търговеца, който иска да превози товарите си по море и корабните компании. За целта брокерът трябва да разполага с мрежа от регионални, национални и международни превозвачи, с които да работи в тясно сътрудничество.

Когато използвате брокерската услуга, можете да разчитате, че винаги ще разполагате с нужните превозни средства и необходимия капацитет, за да стигнат вашите товари до местоназначението си. Брокерската услуга е свързан преди всичко с откриване на правилния за вас превозвач, както и с уреждане на взаимоотношенията помежду ви, без да се налага вие самите да губите време и усилия в този процес. Нещо повече, в тази услуга влиза и контролът по време на превоза, което ви дава още повече спокойствие и свободно време, за да се занимавате с основната си дейност, от която наистина разбирате и печелите.

Вижте повече:

Брокераж

Брокераж 2 - снимка
Какво е брокераж?

За да намерите правилно решение за своите товари и превози, достатъчно е да се свържете с Деспред – по време на осигуряването на брокерската услуга ние ще използваме всичките си контакти и цялата си добре разработена мрежа от превозвачи, за да получите бързо, лесно, ефективно и изгодно решение за морски транспорт според нуждите и товарите си.

Задължения на брокера

При брокерската услуга в Деспред се нагърбваме от ваше име с няколко задължения по отношение на морския транспорт, които в противен случай трябва да изпълнявате вие. Освен да проучим и открием подходящи и надеждни партньори, като специалисти, ние се нагърбваме и с управлението на логистиката на всяка партида. Ще разговаряме и договаряме с с корабособственик от ваше име, след което ще се погрижим вашите стоки да пристигнат до него, а той да ги превози до местоназначението им според изискванията на договора ви.

Използвайте брокерската услуга, за да работите с надеждни превозвачи

Брокераж 3 - мнения
Брокераж – надежден ли е?

При брокерската услуга откриването на подходящ морски превозвач е много повече от търсенето на фирми в интернет, което може да направи ваш служител. Когато осигуряваме брокерска услуга, ние в Деспред работим само с доверени превозвачи, които предварително сме проверили, а с голяма част от тях и сме работили дълги години.

Когато търсим нови превозвачи, ние задължително проверяваме дали корабите им разполагат с нужните документи и разрешителни и дали имат достатъчно опит в превозването на точно вашия вид стоки, дали са достатъчно надеждни и какви са отзивите за тях. Едва след като направим тези проверки, преминаваме към договаряне на условията за транспорт помежду ви.

Но Деспред е от толкова дълго време в сферата на брокерските услуги, че много рядко ни се налага да търсим нови превозвачи. Работили сме вече с всички големи и надеждни фирми, които могат да превозят товарите ви по море от и за Европа, Африка и Азия, познаваме техните възможности и поддържаме прекрасни делови отношения. Така че когато използвате нашата брокерска услуга, вие със сигурност получавате възможност да използвате най-добрите и доказани корабособственици в региона и да получите безопасен и надежден транспорт на важните за вас товари.

Използвайте брокерската услуга за перфектна логистика

Брокераж 4 - типове
Брокераж – най-добрата логистика

Вече споменахме, че брокерската услуга е и логистика на превозите. След като изберем подходящ за вас превозвач и договорим отношенията ви с него, ние ще се заемем с проследяване за правилното извършване на услугата.

При брокерска услуга от Деспред получавате планиране на вашеят товар от началото до края, както и контрол върху превоза. Ще се погрижим стоките ви да достигнат до нужното място, за да бъдат натоварени, както и да се разтоварят по подходящ начин. Ще следим постоянно какво се случва с товара ви, за да гарантираме успешната доставка. При брокерска услуга от Деспред може да разчитате също така да се справим с евентуалните проблеми, които биха могли да възникнат по време на транспорта.

Използвайте брокерската услуга за икономия на разходи

Не на последно място, брокерските услуги, които предлагаме, могат да ви помогнат да минимизирате разходите по транспорта на стоките си. Познавайки добре превозвачите и начина им на работа, ние разполагаме с наистина много информация за транспортните дейност и възможности. Така когато изпълняваме брокерска услуга, ние ще изберем гарантирано най-ефективните решения за транспорт на вашите стоки, както и най-изгодните за вас цени.

Брокерската услуга за пълноценни и успешни взаимоотношения с превозвачите

Брокераж 5 - цена
Брокераж – всичко, което трябва да знаете

Когато се колебаете дали да изберете корабен брокер, помнете няколко важни факта.

Първо, корабния брокер е тесен специалист в областта на морските превози. Той не само познава добре превозвачите в своята област, но и има уменията да преговаря с тях по подходящ начин, за да ви договори ефективен транспорт.

Корабния брокер ще води преговори и ще уреди във ваша полза дори детайли, за които самите вие не можете да се досетите, особено ако нямате много опит в транспортирането на стоки по море. Така той ще отстрани предварително всички предвидими спънки. В крайна сметка, заради брокерската услуга ще получите много по-гладък процес на превозване, с по-добра ефективност и по-малко рискове.

Трето, корабния брокер ще постигне вашите цели за много по-кратко време и с много по-голям успех, благодарение на опита си при превозите на товари по море.

Какво ще получите от брокерската услуга от Деспред

Брокераж 6 - новини
Брокераж – ползи на услугата

Като опитни посредници, ние в Деспред можем да ви гарантираме пълно спокойствие по отношение на сроковете и безопасността на товарите ви. За вас ще работи екип от специалисти, но вие ще комуникирате предимно с един корабен брокер, който ще бъде наясно с целия процес по транспортирането на стоките ви. Ще получите пълна прозрачност по отношение на  превоза, изискванията на превозвачите и какво се изисква от вас, за да се улесни максимално процесът.

Освен всичко останало, нашите корабни брокери ще бъдат на ваше разположение при всякакви въпроси и уточнения, за да бъдете в течение с цялата им дейност. И не на последно място, в Деспред ще получите лоялен корабен брокер, защото ние ще вложим всичките си усилия да защитим интересите ви и да ви дадем възможност да получите максимално качествен, ефективен и рентабилен транспорт на стоките си.

 

Брокерска услуга

Какво представлява брокерската услуга.

Задължения на брокера

Използвайте брокерската услуга, за да работите с надеждни превозвачи

Използвайте брокерската услуга за перфектна логистика

Използвайте брокерската услуга за икономия на разходи

Брокерската услуга за пълноценни и успешни взаимоотношения с превозвачите

Какво ще получите от брокерската услуга от Деспред

 • Брокераж 10
  Брокераж 10 - Научете повече

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Още за логистичните услуги на Деспред, свързани с речен и морски транспорт и логистика

Към главната страница на РЕЧЕН И МОРСКИ ТРАНСПОРТ

МОРСКИ ТРАНСПОРТ

ПРИСТАНИЩНА ОБРАБОТКА И УСЛУГИ 


transport

Воден транспорт – пристанищна обработка и услуги

 

Деспред АД предлага спедиторска обработка на генерални и насипни товари в гр.Бургас, гр. Варна, гр. Русе, гр. Лом и гр.Видин. В комплекта логистични услуги са включени:

 • изготвяне на необходими документи за пристанищна обработка;
 • митническо представителство – митническа обработка на товарите и изготвяне на необходимите документи;
 • организиране на товаро-разтоварните операции;
 • деконтейнеризация и контейнеризация на товари;
 • физическо присъствие при получаване и издаване на стокови партиди, текущ контрол върху качеството на товаро-разтоварните операции;
 • превоз на товари до адрес на клиент
 • други услуги, в зависимост от спецификата на конкретната логистична схема и нуждите на клиента.

 

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Още за логистичните услуги на Деспред, свързани с речен и морски транспорт и логистика

Към главната страница на РЕЧЕН И МОРСКИ ТРАНСПОРТ

РЕЧЕН ТРАНСПОРТ ПО РЕКА ДУНАВ И КОМБИНИРАН ТРАНСПОРТ ОТ ДЕСПРЕД

МОРСКИ ТРАНСПОРТ – МЕЖДУНАРОДНИ ПРЕВОЗИ НА ТОВАРИ ОТ ДЕСПРЕД

Воден транспорт

 

Използването на воден транспорт е често предпочитано поради ред предимства, които може да осигури. Видовете воден транспорт се разпределят според типа на водните пътища, плавателните средства и маршрутите, които се обслужват. Богатото разнообразие от варианти позволява да се намери подходящо решение за почти всякакъв тип товари и доставки.

В Деспред имаме дългогодишен опит в логистиката и организацията на воден транспорт за нашите клиенти. Работим с голяма мрежа доказани и надеждни агенти, благодарение на които можем да доставим с подходящ воден транспорт стоки от и до различни държави.

Ето какви видове воден транспорт можем да ви осигурим и какъв е начинът, по който печелим и пазим доверието на нашите дългогодишни клиенти.

Вижте повече:

Речен воден транспорт

Воден транспорт 1
Воден транспорт – Разгледайте при нас!

Речният воден транспорт често е по-ограничен в сравнение с останалите видове поради по-малките размери и товароносимост на товарните кораби, които се налага да плават в плитки води и да преминават под мостове в различни градове.
Като цяло, речният воден транспорт е предназначен за сравнително къси и средни разстояния – например около 1000-2000 километра. Той може да бъде използван за сравнително по-малки товари.
Използването на речен воден транспорт за превоз на стоки във вътрешността на България е невъзможно. Единствената плавателна река у нас е Дунав, която е и естествена наша граница. В Деспред обаче можем да организираме речен транспорт между България и други държави, стига да има възможен маршрут между тях. Можем да осигурим както участие в групажен превоз, така и чартърен воден транспорт, ако клиентът има нужда от това.

Крайбрежен воден транспорт

Воден транспорт 2
Воден транспорт – Свържете се с нас!

Крайбрежният воден транспорт е дълбоководен транспорт, в който товарните кораби се движат близо до бреговата линия. Това е воден транспорт, удобен за използване в рамките на една държава или между две съседни страни с обща брегова линия. Крайбрежният воден транспорт може да е подходящ за превозване на тежки стоки в големи количества – например въглища, петролни продукти, риба и рибни продукти.
Фериботите също могат да се причислят към крайбрежния воден транспорт, доколкото превозват туристи или търговски автомобили на близки дестинации.
Крайбрежните кораби за воден транспорт имат малко по-различен начин на проектиране. Те могат да носят повече товари от речните кораби, но по-малко от морските, което създава някои ограничения по отношение на пратките. Освен това, те се придържат плътно към предварително зададени маршрути, които в повечето случаи са къси, и спазват задължителните разпоредби за навлизане в дълбочина в морето или океана.
В Деспред можем да организираме крайбрежен воден транспорт, където е възможно. В повечето случаи крайбрежният воден транспорт е част от комбинирания транспорт, но може да намали значително себестойността на превоза на голяма пратка, което го прави подходящ за някои видове маршрути.

Международен и междуконтинентален воден транспорт

Воден транспорт 3
Воден транспорт – ДЕСПРЕД

Международният и междуконтиненталният воден транспорт са класически начини на използване на този вид превози. Тук става дума за внос и износ на стоки между държави в един континент или в два различни континента, разделени от океан. Най-често междуконтинентален воден транспорт се извършва в Атлантическия или Тихия океан.
Товарните кораби за морски и океански воден транспорт са най-големите, произвеждани изобщо. Те имат огромни размери, голяма товароносимост и висока степен на издръжливост на натоварване и атмосферни условия. Голяма част от корабите в този тип воден транспорт са търговски. Използват се предимно бълкери за насипни товари, контейнеровози за стоки в контейнери или танкери за воден транспорт на течни товари. Все пак в зависимост от нуждите на клиентите ни и възможностите на превозвачите, с които работим, в Деспред можем да организираме воден транспорт и с друг тип кораби.

Предимства при използване на воден транспорт

Използването на воден транспорт е изключително удобно, когато имате нужда от превоз на големи, обемни и тежки пратки на най-ниски цени. Нещо повече, можете да използвате корабите буквално за всякакви видове стоки и материали, включително опасни. Ако сроковете ви не са спешни и търпят известно отлагане, транспортирането с кораб може да ви гарантира безопасност, удобство и ниска цена. Този тип превози не са подходящи за бързоразвалящи се стоки, ако трябва да се превозват на голямо разстояние.

Логистика на воден транспорт

Воден транспорт 4 | ДЕСПРЕД
Воден транспорт – Научете повече!

В Деспред осигуряваме логистични услуги, свързани с превоза на товари по море и река. Можете да разчитате на цялостна логистика на воден транспорт, в която са включени всички етапи на превозите: пристанищна обработка и логистика, комбиниране с допълнителни видове транспорт, обработка на транспортна документация, транзитно складиране, консолидиране и др.
В Деспред работим със собствени екипи за воден транспорт във всички по-големи български пристанища: Пристанище Видин, пристанище Лом и Пристанище Русе по Дунав; пристанища Варна Изток, Варна Запад, БМФ Порт Бургас, Порт България Уест по Черно море. Тези екипи позволяват да осъществяваме по-строг контрол при внос и износ на стоки и материали и така повишаваме значително сигурността и надеждността на организирания от нас воден транспорт.

Воден транспорт за вашия бизнес

Използването на воден транспорт може да е съществена част от персоналното решение за доставка на пратки за вашия бизнес. В много случаи употребата на воден транспорт се комбинира със сухоземен до и от пристанището, за да може пратката да стигне от врата до врата. В Деспред можем да осигурим цялостна логистика за вашия бизнес, без значение с колко вида транспорт и превозвачи е необходимо да се работи. Можете да разчитате на професионална логистика и експертна организация на целия процес по доставката на пратки. В нашите логистични услуги влизат избиране на удобен маршрут и икономични видове транспорт, обработката на пристанищна и митническа документация, банково обезпечаване на транзитни операции, групажни превози и консолидиране, митническо представителство, претоварване на стоки, складиране, доставка до врата и други дейности по пълното обезпечаване на логистиката.
Свържете се с нас, ако имате нужда от консултация по отношение на транспортирането на стоките ви.

 • Воден транспорт 5
  Воден транспорт 5 - Разгледайте при нас!
transport

Въздушен транспорт

Ние от Деспред предлагаме широка гама от услуги за въздушно карго, за да ви помогнем да намерите оптимален баланс между скорост и цена. Възползвайте се от нашите решения, съобразени с  най-високите стандарти за безопасност и качество.
 • Общ въздушен транспорт;
 • Международна спедиция на авио пратки до всяка точка на света, посредством изградена мрежа от агенти;
 • Организиране на чартърни полети;
 • Доставки от врата до врата;
 • Превоз на опасни товари;
 • Спедиция на специално карго;
 • Превоз на температурни пратки, фармация, храни и други;
 • Превоз на живи животни;
 • Превоз на бързо разваляеми стоки;
 • Ценни пратки;
 • Дипломатически пратки;
 • Обемни товари;
 • Групажни товари;
 • Митническо представителство;
 • Склад под митнически контрол, свободно и временно складиране (Тип 1R);
 • Складиране и опаковане на товари;
 • Консултация за транспорт;
 • Карго застраховки.

Това е списък с логистични услуги, които предлагаме, свързани с въздушен карго транспорт. Ако желаете повече информация или да поръчате, попълнете формата за контакт по-долу. Можете да разчитате на професионална консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

Въздушен транспорт

В Деспред можем да осигурим удобен и подходящ за вас въздушен транспорт, който ще помогне да пренесете стоки и товари на далечни разстояния бързо и с минимален риск. Тъй като работим дълги години в областта на транспорта и логистиката, разполагаме не само с ноухау и опит, но и с добре развита мрежа от доверени партньори, с които да ви гарантираме допълнителна сигурност.

Ето какво можете да очаквате от Деспред, когато имате нужда от въздушен транспорт.

Вижте повече:

Въздушен транспорт – защо да го използвате

Използването на въздушен транспорт е най-бързият начин да доставите стоките си до която и да е точка на света. Ето още няколко страхотни предимства, които превозът по въздух ще ви даде.

 • Удобно и бързо пренасяне на стоки на дълги разстояния.
 • Доставка на стоки на труднодостъпни места като острови и др.
 • Перфектен транспорт за бързоразвалящи се стоки.
 • Подходящ транспорт за живи животни
 • Лесна логистика.
 • Къси сроково на доставка.

Ето какви услуги за въздушен транспорт можем да организираме за вас.

Въздушен транспорт – международна спедиция на авио пратки до всяка точка на света, посредством изградена мрежа от агенти

Като специалисти по внос, износ и транзит на стоки, ние разполагаме със стабилна мрежа от агенти, благодарение на които можем да осигурим за вас надежден, бърз и изгоден въздушен транспорт от и до всяка точка в Европа, Азия, Северна Америка, Южна Америка, Африка, Близък Изток и Австралия.

Въздушен транспорт – доставки от врата до врата

Въздушен транспорт 1 | ДЕСПРЕД
Въздушен транспорт – Научете повече!

Като специалисти по логистика, можем да организираме за вас доставки от врата до врата с комбиниран, мултимодален или интермодален превоз, в които е включен и въздушен транспорт. Така имате възможността да оставите цялостната логистика на нас, докато вие се концентрирате в основната си печеливша дейност.

Въздушен транспорт за превоз на опасни товари

При използване на въздушен транспорт опасните товари се товарят и превозват при специални условия и изисквания. Ако не сте наясно какво и как трябва да направите, за да използвате удобствата на самолетите, доверете се на нас – ще свършим всичко вместо вас.

Въздушен транспорт за спедиция на специално карго

В Деспред можем да организираме въздушен транспорт за превоз на специално карго, който отговаря на всички изисквания на товарите ви. Така можете да сте сигурни, че разполагате с подходящ, безопасен транспорт, който ще достави стоките ви бързо и сигурно до желаната дестинация.

Въздушен транспорт за превоз на температурни пратки, фармация, храни и други

Ако се налага да транспортирате храни, медикаменти, фармацевтични или лекарски продукти при специални условия на съхранение и превоз, можем да осигурим бърз въздушен транспорт при спазване на всички изисквания за безопасно транспортиране на стоките.

Въздушен транспорт за превоз на живи животни

Използването на въздушен транспорт е най-бързият начин за превозване на живи животни, което намалява стреса за тях. За тази цел обаче съответният вид превозно средство трябва да разполага с подходящо оборудване и условия. Ние ще го намерим за вас, за да не се тревожите за животните.

Въздушен транспорт за превоз на бързо разваляеми стоки

Въздушен транспорт 2 | ДЕСПРЕД
Въздушен транспорт 1 – Научете повече!

Когато стоките се развалят бързо, използването на въздушен транспорт е най-доброто решение заради ненадминатата бързина на доставката. Ще открием перфектният бърз и сигурен транспорт за вашите стоки, за да не претърпите никакви загуби. Ще се погрижим не само за скоростта на доставката, но и за всички специални условия, на които трябва да отговаря транспортното средство, за да пренесе стоките ви без риск.

Въздушен транспорт на ценни пратки

Използването на въздушен транспорт намалява до минимум риска от кражби, грабежи и загуба на товари поради строгия контрол и режим на допускане на лица на летищата. На практика, именно това е най-добрият начин да изпратите ценни пратки. Нещо повече, така вашите ценни пратки ще пристигнат изключително бързо до новото си безопасно хранилище.

Въздушен транспорт за дипломатически пратки

Същите условия важат и за въздушен транспорт на дипломатически пратки. Можем да организираме безпроблемен превоз, съответстващ на вашите нужди и изисквания.

Въздушен транспорт за обемни товари

Невинаги е лесно да се намери въздушен транспорт за обемни товари поради естествените ограничения за обем и тегло в товарните сектори на самолетите. Нашият опит и добре развита мрежа от партньори обаче ни позволява да открием перфектния начин вашите обемни товари да се превозят от и до желаната от вас дестинация.

Въздушен транспорт за групажни товари

Включването в групажни товари е перфектният начин да получите всички предимства на използването на въздушен транспорт, като намалите разходите до минимум. Деспред може да ви помогне да се включите в групажен транспорт така, че да спазите сроковете и изискванията си.

Въздушен транспорт – митническо представителство

Въздушен транспорт 3 | ДЕСПРЕД
Въздушен транспорт 2 – Научете повече!

Можем да осигурим допълнителни услуги при въздушен транспорт, свързани с митническо представителство. Така ще ви осигурим лекота и спокойствие при преминаването на вашите стоки през граница, без значение дали става дума за внос или износ.

Склад под митнически контрол, свободно и временно складиране (Тип 1R) при въздушен транспорт

В Деспред можем да комбинираме използването на въздушен транспорт със складиране на стоките под митнически контрол по удобен за вас начин.

Складиране и опаковане на товари за въздушен транспорт

Опаковането на товари за въздушен транспорт е доста специфично и различно от опаковането за друг тип транспортни средства. За да си спестите главоболия от непривични за вас дейности, можем да поемем вместо вас не само опаковането, но и складирането на товари.

Карго застраховки за въздушен транспорт

Нашите специалисти могат да ви предложат специални карго застраховки за въздушен транспорт, за да сте сигурни, че намалявате до абсолютен минимум рисковете от загуби при превоз на товарите ви.

Консултация за въздушен транспорт

Въздушен транспорт 4 | ДЕСПРЕД
Въздушен транспорт 3 – Научете повече!

Ако имате нужда от консултации по всякакви въпроси, свързани с използването на въздушен транспорт, специалистите на Деспред са насреща. Нашият дългогодишен опит може да работи във ваша полза, за да намерите най-лесния и бърз начин да превозите стоките си. Ако използването на самолети не е подходящо за вашите товари, в хода на разговорите можем да открием най-подходящия за вас транспорт, за да направим заедно бизнеса ви още по-успешен.

 • Въздушен транспорт 5
  Въздушен транспорт 5 - Разгледайте при нас!
transport

Морски транспорт

 • превоз на товари по море,
 • спедиторска обработка на корабни партиди през пристанищата Варна и Бургас,
 • съпътстващи спедиторски услуги по обработката на корабни товари в това число – складиране, митническа обработка, банкова гаранция за обезпечаване на транзитни операции, включително на акцизни стоки, вътрешен транспорт, претоварни операции и други.
 • набиране и дистрибутиране на корабни партиди чрез вътрешни складове /сухо пристанище/.

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук
transport

Автомобилен Транспорт

Деспред е една от водещите и най старите спедиторски компании в България предлагаща спедиторски услуги

Екипът ни предлага ефективни решения на нашите клиенти чрез международна спедиция със сухопътен автомобилен транспорт. Благодарение на нашият дългогодишен опит и добре развита партньорска мрежа в цяла Европа, Близък Изток, Каспийски регион, Русия. Предлаганите от нас логистични варианти гарантират, че товарът Ви ще бъде превозен до крайното му местоназначение професионално, бързо и сигурно.

Вътрешен транспорт в България от/за всички краища на страната, за комплектни и групажни товари.

 

Свържете се с нас, за да обсъдим нуждите и спецификата на Вашият бизнес и планирани цели.

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Ако желаете да научите повече, изберете:
Сухопътен транспорт на частични (LTL) и комплектни/цели (FTL) товари в Европа, Русия, Украйна, Грузия, Армения, Азербайджан, Турция, Близък Изток

Регулярни групажни транспорти – Италия, Германия, Франция, Испания, Португалия, Великобритания, Швейцария, Белгия, Холандия, Люксембург, Полша, Австрия

Вътрешен транспорт на комплектни/цели , частични и групажни товари на територията на България

Автомобилен транспорт за Близкия изток и Каспийския регион

Автомобилен транспорт

 

Деспред е една от най-старите спедиторски компании в България, благодарение на което разполагаме с добре развита партньорска мрежа за автомобилен транспорт в цяла Европа, Близкия Изток, Русия и Каспийския регион. Можем да осигурим надежден и изгоден автомобилен транспорт за вашите стоки, като поемем цялостната логистика и всички процеси около превозването. Можете да разчитате на нас както за вътрешен, така и за международен автомобилен транспорт на различни товари. Осигуряваме групажен транспорт, както и превоз на частични или комплектни товари, според вашите нужди и цели.

Ето какви видове автомобилен транспорт можем да осигурим за вас и какво още можем да свършим, за да ви гарантираме максимално спокойствие по отношение на пратките ви.

Вижте повече:

Видове превозни средства за автомобилен транспорт

Автомобилен транспорт 1
Автомобилен транспорт – Научете повече!

Видът на товарният автомобил е един от ключовите моменти при избора на автомобилен транспорт. При определяне на подходящо превозно средство трябва да се имат предвид редица характеристики на товара – размер, чувствителност на температура, тегло и др.
• Голяма част от товарите при автомобилен транспорт могат да се превозват с бордови камиони. Те са удобни за товарене и разтоварване, имат голям обем и могат да превозват тежки товари. При този тип камиони товарът е защитен с покривало, което може да го предпази от дъжд. С такъв автомобилен транспорт не могат да се превозват стоки, чувствителни към температури.
• Ако товарът трябва да бъде превозван в по-изолирана среда, ще имате нужда от автомобилен транспорт с камион тип фургон. Стените на товарния отдел тук са твърди и предпазват доста добре от неблагоприятни атмосферни условия, както и от кражби. Този тип камиони осигуряват по-малък риск от кражби, но могат да превозват малко по-малк тонаж от бордовите камиони. Често се използва за превоз на малотрайни стоки, дрехи, битова техника и др.
• За напълно контролирана температура ще имате нужда от автомобилен транспорт с хладилни автомобили. В тях има хладилен агрегат, който поддържа предварително зададени температурни стойности. Някои хладилни камиони разполагат с две отделни, самостоятелни камери, което позволява автомобилен транспорт с групиране на различни видове стоки с различни температурни режими.
• Камионите тип платформи могат да се използват за автомобилен транспорт на други превозни средства.
• За насипни материали подходящ е автомобилен транспорт с камиони тип гондоли. В тях най-често се превозват зърно, въглища и др.
• Цистерните са създадени за автомобилен транспорт на течни товари – химикали, газове, горива, нефтени продукти, но и хранителни продукти като мляко, вино и др.
• Ако трябва да се транспортират контейнери за морски или железопътен транспорт, се използва автомобилен транспорт с контейнеровози. С тях прехвърлянето и пренасянето на товари до съответната гара или пристанище става лесно и бързо, без да се налага деконтейнеризация.

Автомобилен транспорт – предимства

Автомобилен транспорт 2
Автомобилен транспорт 1 – Научете повече!

Едно от основните предимства при използването на автомобилен транспорт е, че може да се осигури доставка от врата до врата. Всички други видове транспорт на карго имат нужда от специално изградена инфраструктура – пристанища, летища или гари. При автомобилен транспорт използвате пътната мрежа, която достига буквално до всяко населено място в света и не се налага претоварване или междинно складиране на товарите. Това прави използването на автомобилен транспорт идеален вариант за превоз на нетрайни стоки.
Ако имате нужда от гъвкавост в графиците, най-добрият избор отново е автомобилен транспорт. Тук няма предварително фиксирани графици и маршрути, камионите могат да потеглят по ваша заявка, дори през нощта. Освен това можете да избирате маршрута от гледна точка не само на дължината, но и на удобството му, за да получите по-добра себестойност на превоза.
Друго предимство на сухопътния автомобилен транспорт е лесното проследяване на текущото местоположение на пратката – всички съвременни товарни автомобили са снабдени с GPS устройства, които позволяват да се следи къде се намира камионът и дали е бил възпрепятстван от задръствания, бури, затваряне на пътища или други препятствия по маршрута си.
Използването на автомобилен транспорт може също да се окаже най-евтиният вариант, когато става дума за по-малки по обем и тегло пратки и за сравнително къси разстояния. За да проверите това, свържете се с нашите консултанти, които ще ви помогнат да изберете най-изгодния начин да транспортирате пратките си.
Използването на автомобилен транспорт няма да ви гарантира най-бързата доставка – въздушният транспорт винаги ще е по-бърз. Но като се има предвид, че не се налага претоварване на пратките, а услугата може да се изпълни от врата до врата, за по-кратки разстояния може да се окаже, че използването на автомобилен транспорт ще даде максимална скорост на доставката.

Вътрешен автомобилен транспорт

В Деспред можем да организираме надежден и сигурен вътрешен автомобилен транспорт на стоки на територията на цяла България.

Международен автомобилен транспорт

Като спедиторска фирма с дълъг опит зад гърба си, имаме стабилна и добре изградена мрежа, която позволява международен автомобилен транспорт в рамките на Европа, Русия, Каспийския регион и Близкия Изток.

Групажен автомобилен транспорт

Автомобилен транспорт 3
Автомобилен транспорт 2 – Научете повече!

Можем да осигурим групажен автомобилен транспорт, който ще ви позволи да изпращате сравнително малки пратки, съчетани с пратки на други податели. Така ще получите по-ниска цена за превоза.
Всяка седмица осигуряваме редовен групажен автомобилен транспорт по график от/до Италия, Германия, Испания, Франция, Португалия, Белгия, Холандия, Люксембург, Гърция, Латвия, Литва, Естония, Русия, Швейцария и други държави. За повече информация за възможностите за включване в групажен транспорт можете да се свържете с нашите консултанти.

Автомобилен транспорт на комплектни и частични товари

Разполагаме със собствена база, която позволява да извозваме комплектни и частични товари в общ автомобилен транспорт от и до всяка точка на Европа, Русия, Грузия, Армения, Украйна, Турция, Близкия Изток, Украйна, Азербейджан.

Видове автомобилен транспорт според вида на стоките

В Деспред можем да осигурим автомобилен транспорт на всички видове стоки:
• Общи товари – палетизирани или насипни, в кашони, машини и товари с нестандартни размери.
• Стоки с контролирана температура – храни, медицински и фармацевтични стоки и др.
• Извънгабаритни товари
• Опасни товари
• Отпадъци
• Животни

Автомобилен транспорт – пълни услуги

Автомобилен транспорт 5
Автомобилен транспорт 4 – Научете повече!

Осигуряваме всички услуги, съпътстващи използването на автомобилен транспорт: преопаковане, етикиране, палетизиране, фолиране, складиране, консолидиране, дистрибуция, митническо представителство, карго застраховки, транзитни превози и др.
Можем да предложим и подходящи комбинации от различни видове транспорт, в който използването на автомобилен транспорт да се съчетае с други превозни средства за минимизиране на разходите или оптимизиране на скоростта на доставката.
Ако искате да проверите дали и как използването на автомобилен транспорт може да помогне на бизнеса ви да се разшири и просперира, свържете се с нас, за да уговорим лична консултация по въпросите, които ви интересуват.

 • Автомобилен транспорт 5
  Автомобилен транспорт 5 - Разгледайте при нас!
transport

Железопътен транспорт

Спестете време и разходи с нашите железопътни решения от/за Европа, Азия. Нашите услуги за железопътен транспорт са по-бързи от морските и по-евтини от въздушните.

Предлагаме мултимодални и интермодални превози с железопътен транспорт на различни видове товари (насипни, палетизирани, контейнери, ремаркета) със стандартни и специализирани вагони от/за Европа, Азия и Близкия Изток, както и транзитни превози на блок влакове. Разполагаме с терминали в Димитровград и Бургас където можем да обработваме ЖП товари (палетизирани, контейнери, ремаркета).

Вътрешни железопътни транспорти от/до морските и речни ни пристанища, както и комбинирани транспорти с претоварване на друг вид транспортно средство в терминали, собственост на Деспред АД.

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Железопътен транспорт

 

Когато се налага да транспортирате товари, най-изгодният начин да го направите е да използвате железопътен транспорт. В ДЕСПРЕД ще осигурим железопътен транспорт на товари от и за Азия и Европа.  Тук ще ви дадем информация защо да го използвате:

Вижте повече:

Какво е железопътен транспорт

Железопътен транспорт – това е начин да се превозват товари чрез влакови композиции по изградена железопътна мрежа. Много често се използва вътрешен ЖП транспорт, в рамките на една държава. В ДЕСПРЕД обаче предлагаме и железопътен транспорт от и до други държави в Европа и Азия.

Видове железопътен транспорт

Железопътен транспорт 1
Железопътен транспорт – Научете повече!

Разбира се, тук ще говорим не за пътнически, а за товарен ЖП транспорт. Той обикновено е три вида:
• железопътен транспорт на товари в насипно състояние, които се товарят в специализирани вагони според вида на товара. Той се използва често за стоки като въглища, зърно, стомана, гориво, химически продукти, горива и др.
• железопътен транспорт с контейнери е вторият вид, който можете да използвате. Тук стоките се съдържат в различни видове контейнери и се товарят на открити платформи. Предимството на този вид ЖП транспорт е, че контейнерите могат лесно да бъдат прехвърлени на друг вид превозно средство – друг влак, камион или кораб. Това позволява бърз и лесен начин да включите железопътен транспорт за дълги разстояния в интермодална стратегия за превоз на стоките ви.
• групажен железопътен транспорт е третият вид, който можете да използвате. Тук вашата стока ще заеме частично капацитета на контейнер или вагон и ще пътува със тока на други клиенти. По този начин можете да превозвате по-малки по обем товари, като същевременно се възползвате от рентабилността, скоростта и удобството на влаковия транспорт.

Железопътен транспорт – за по-добра скорост

Когато използвате железопътен транспорт, получавате много по-добра скорост за пренасяне на товарите в сравнение с автомобилния и морския транспорт. Причините са прости: влаковите композиции не попадат в задръствания, а в много части на света състоянието на железопътните релси им позволява да развиват наистина висока скорост в по-голямата част от трасето. Строгият контрол върху разписанията на влаковете и фактът, че трафикът не се смесва с гражданския, позволяват с железопътен транспорт да постигнете не само скорост, но и добра предвидимост на времето на доставката. Освен това, влаковете се движат много по-бързо и от товарните кораби, което дава предимство на този транспорт и пред морския.

Железопътен транспорт – за тежки товари

Железопътен транспорт 2
Железопътен транспорт 1 – Научете повече!

Влаковете дават много по-добри възможности за товарене на тежки товари, което прави използването на железопътен транспорт много търсено в подобен вид бизнес. Стандартният вагон има много по-голяма товароносимост от ремарке на камион. Допълнително предимство при ЖП превозване е, че могат да се използват и отворени платформи. Така използването на железопътен транспорт може да бъде много полезно за спедитори с големи товари.

Железопътен транспорт – екологично решение

Във време, в което опазването на околната среда става все по-важно и належащо, екологичният железопътен транспорт става все по-подходящ за устойчивите производствени и търговски практики. Тъй като влаковете се нуждаят от много по-малко гориво, с тях намалявате емисиите на парникови газове с до 75% в сравнение с автомобилния транспорт.

Железопътен транспорт – за безопасност

При превоза на товари с железопътен транспорт вероятността от пътни инциденти е много по-малка, което гарантира по-висока безопасност на товарите.

Железопътен транспорт – за по-добра рентабилност

Железопътен транспорт 3
Железопътен транспорт 2 – Научете повече!

Използването на железопътен транспорт носи по-добра рентабилност на превозите. Влаковете имат по-ниски разходи за превоз на еденица товар в сравнение с автомобилните превози, особено ако се сравни с превозването на големи обеми. По-малки са и разходите за водачите, тъй като товарът за десетки отделни камиони се управлява в един влак, от един водач.
И не на последно място, разходите по железопътен транспорт са много по-малки от разходите на самолетен транспорт, който е единственият по-бърз начин от влаковите композиции.

Железопътен транспорт – за по-лесно митническо обслужване

Когато използвате железопътен транспорт, ще преминавате по-лесно през границите между държавите заради възможността да използвате комплексно митническо обслужване. Това не само ще улесни вноса и износа, но и ще ви даде по-добра скорост на транспортирането.

Железопътен транспорт – за максимално удобство

Мрежата и инфраструктурата за ЖП транспорт е много добре развита в почти всички държави по света. Това е допълнително удобство, което ще получите при използването на железопътен транспорт.

Железопътен транспорт – за различни товари

Железопътен транспорт 4
Железопътен транспорт 3 – Научете повече!

Макар че не е подходящ за чувствителни към времето товари, ЖП транспортът е удобен за почти всички останали товари, особено с голям обем и тегло. Стоките, които обикновено се превозват с железопътен транспорт, най-често включват битова техника, машини, пластмаси, дървен материал, но е подходящ и за химикали, горива, зърно, въглища и други насипни материали.

Железопътен транспорт – перфектен избор за интермодални превози

Много фирми развиват интермодални стратегии, в които участието на железопътен транспорт е наистина от полза. Интермодалният транспорт означава комбиниране на два или повече начина на превоз на товари. Най-често ЖП транспортът се комбинира с автомобилен, като влаковете се използват за дългите разстояния, а камионите – от склада до гарата и от гарата до получателя. Така можете значително да намалите разходите по транспорта.

Цена на железопътен транспорт

Едно от най-големите предимства на влаковия железопътен транспорт е неговата ниска цена.
Цената е обвързана с обема или тонажа в зависимост вида стока.
Все пак е невъзможно да се даде точна цена за железопътен транспорт, преди да са уточнени всички подробности около него – вид на вагони, вид на стоката, разстояние и други. Ако искате да получите повече информация за цената на железопътен транспорт във вашия конкретен случай, не се колебайте да се свържете с нас за персонална оферта.

Железопътен транспорт в ДЕСПРЕД

Железопътен транспорт 5
Железопътен транспорт 4 – Научете повече!

С ДЕСПРЕД ще можете да включите евтин и бърз железопътен транспорт във вашите интермодални или мултимодални превози. Превозваме различни видове товари – насипни, палети, контейнери, ремаркета. Разполагаме със стандартни и специализирани вагони, които ще осигурят железопътен транспорт на стоките ви от и към Европа, Азия и Близкия Изток.

ДЕСПРЕД има терминали за обработка в Бургас и Димитровград, но можем да предложим и вътрешен железопътен транспорт до морски и речни пристанища в България. За пълното ви удобство можем да осигурим и претоварване на стоките в друг вид наши превозни средства.

Свържете се с нас за лична среща-консултация в удобно за вас време или използвайте сайта за бързо запитване.

 • Железопътен транспорт 5
  Железопътен транспорт 5 - Разгледайте при нас!
transport

Митнически услуги

Деспред АД е сертифициран като Одобрен Икономически Оператор Митнически Опростявания /ОИО МО/ – сертификат № BG AEOC 12101885930076

 • Опростени митнически процедури, в т.ч. статус на одобрен получател придвижвани при операции ТИР, статус на одобрен получател за режим съюзен транзит, статус на одобрен изпращач за режим съюзен транзит, одобрени места за контрол, разрешение за използване на пломби от специален тип
 • Митническо представителство: при внос, износ, транзит, временен внос, временен износ, митническо складиране, реекспорт в София, Драгоман, Калотина, Пловдив, Димитровград, Свиленград, Бургас, Варна, Русе, Лом и Видин;
 • Временно и митническо складиране /тип 1 (R)/ в София, Пловдив, Димитровград, Бургас;
 • Обезпечаване на митни сборове при режим транзит със собствена банкова гаранция валидна за територията на ЕС, включително за Турция и Сърбия;
 • Изготвяне на митнически, търговски и транспортни документи – сертификати, удостоверения, CMR, TIR, EUR 1, A.TR, TIR-карнет;
 • Издаване на EORI-номер;

Минимални необходими документи за митническо представителство пред българска митница, които клиентът трябва да осигури:

 • Заявка за митническо представителство подадена електронно в системата на Агенция Митници. Към сайта Електронни Митници
 • Валиден EORI номер и фирмени документи (според изискванията на съответната митница)
 • Търговски и транспортни документи придружаващи стоката.

Право на митническата администрация е да поиска допълнителни документи с цел контрол, за които ще ви уведомим своевременно.

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Митнически услуги

В пълния пакет услуги по транспортиране на товари, които Деспред може да ви осигури, влизат и множество митнически услуги, от които можете да се възползвате. Дългогодишният ни опит в областта на международния транспорт ни е дал експертизата, благодарение на които сме добре запознати с митническите практики, закони и правилници не само в България, но и в страните в Европа и Азия, с които работим. Нашите митнически услуги могат не само да ви спестят време и главоболия, но и да направят преминаването на стоките ви от една държава в друга безпроблемно, бързо и сигурно.

Вижте повече:

Сертифицирани митнически услуги от Деспред

Деспред АД е сертифициран като Одобрен икономически оператор митнически опростявания /ОИО МО/ със сертификат № BG AEOC 12101885930076. Това ни дава възможност да упражняваме легални митнически услуги, от които да се възползвате в целия Европейски съюз.

Митнически услуги за опростени и специални митнически процедури

Митнически услуги 1
Митнически услуги – ДЕСПРЕД

Като одобрен митнически оператор, Деспред може да се възползва от опростени митнически процедури. Това ни дава възможност да ви осигурим митнически услуги като например:
• Опростено деклариране с по-малко необходима документация
• Подаване на електронни митнически декларации
Можем също така да ви предложим митнически услуги от специализиран тип, като:
• Митнически услуги за статус на одобрен получател, придвижвани при операции ТИР
• Митнически услуги за статус на одобрен получател за режим съюзен транзит
• Митнически услуги за статус на одобрен изпращач за режим съюзен транзит
• Митнически услуги за одобрени места за контрол
• Митнически услуги за разрешение за използване на пломби от специален тип

Митнически услуги – митническо представителство

В Деспред можем да ви осигурим и цялостно митническо представителство и обслужване на вашите пратки, което отнема напълно вашия ангажимент към тях. Това включва:
• Митнически услуги за изготвяне на транспортна и митническа документация
• Митнически услуги за вносна и износна митническа обработка
• Митнически услуги за транзитно транспортиране по въздух или земя
• Митнически услуги за временен внос или износ на стоки
• Митнически услуги за митническо складиране в наши складови бази в София, Пловдив, Бургас или Димитровград
• Митнически услуги за реекспорт на стоки.
За да ви гарантираме пълно удобство, разполагаме с митнически офиси и представителства в големите градове в България, както и на пунктовете ни по границите на държавата. Можете да получите митнически услуги от Деспред на място в градовете София, Драгоман, Калотина, Пловдив, Димитровград, Свиленград, Бургас, Варна, Русе, Лом и Видин.

Митнически услуги за складиране

Митнически услуги 2 | ДЕСПРЕД
Митнически услуги – Научете повече!

В Деспред можем да ви осигурим митнически услуги за различен тип складиране, според нуждите ви. Разполагаме със собствени складови бази в София, Пловдив, Бургас и Димитровград, където можем да съхраняваме вашите стоки, когато имате нужда от временно складиране или митническо складиране /тип 1 (R)/, където стоките са под отговорността на титуляря на режима и на складодържателя. Това ще облекчи значително преминаването през граничния контрол на вашите пратки.

Митнически услуги по обезпечаване

С нашите митнически услуги получавате възможността да обезпечим вашите митни сборове при режим транзит. За тази цел използваме собствена банкова гаранция, която е валидна за територията на целия Европейски съюз, включително за Турция и Сърбия. Това е начин да получите максимално спокойствие за стоките и пратките си, без да влагате излишни средства в тях.

Митнически услуги за изготвяне на документи

Митнически услуги 3
Митнически услуги – Свържете се с нас!

В Деспред ще получите специализирани митнически услуги, свързани с изготвяне на редица митнически, търговски и транспортни документи. Можем да попълним и изготвим за вас необходими сертификати, удостоверения, CMR, TIR, EUR 1, A.TR, TIR-карнети.
Такива митнически услуги ще ви спестят много главоболия и обикаляне по институции, като в същото време ще получите правилните, професионално попълнени документи, за да си гарантирате възможно най-лесно преминаване през митническите проверки и да пуснете възможно най-скоро стоката си през границата.

Митнически услуги издаване на EORI-номер

Друга важна част от нашите митнически услуги е свързана с издаването на EORI-номер. EORI-номерът е идентификационен номер, който трябва да имате и да използвате в митниците на цялата територия на Европейския съюз. Чрез EORI-номера вие ще получите възможност за по-бърза и лесна комуникация с митниците на отделните държави, през които трябва да премине товарът ви. За целта трябва да се попълни формуляр, а благодарение на нашите митнически услуги и консултации той ще бъде попълнен правилно и придвижен по най-бързия начин през процедурата по издаване на номера.

Какви документи трябва да имате, за да използвате митнически услуги

Митнически услуги 4 | ДЕСПРЕД
Митнически услуги 1 | ДЕСПРЕД

За да използвате митнически услуги от Деспред, трябва да ни предоставите определени документи, с които да боравим, докато ви представяме пред властите.
За митнически услуги пред българска митница ще е нужно да ни осигурите минимум следните документи:
• Заявка за митническо представителство. Тази заявка следва да бъде подадена електронно в системата на Агенция Митници. Прави се в сайта Електронни Митници.
• Валиден EORI номер, който можем да съдействаме да получите по-бързо и лесно.
• Фирмени документи – според изискванията на съответната митница, която ще преминавате. Можете да разчитате, че познаваме добре изискванията на митниците и ще ви информираме своевременно и надлежно за всички документи, които ще ни трябват, за да осъществим митнически услуги във ваша полза.
• Търговски и транспортни документи, които да придружават стоката. Ако не сте сигурни какви трябва да бъдат те, можете да разчитате на консултация от нашите специалисти по митнически услуги.
Когато се срещнем за разговор за необходимите митнически услуги, които искате да извършим за вас, ще ви информираме подробно за цялата документация, която трябва да приготвите, както и тази, която ние ще приготвим за вас.
Все пак е важно да знаете, че митническата администрация има право да поиска допълнителни документи в хода на проверките. За тях ще ви уведомим своевременно, докато изпълняваме митнически услуги по представителство на вас и вашите права и контрол върху проверките и текущото им състояние.

Свържете се с нас, за да научите всичко за необходимите ви митнически услуги

Ако искате да научите всичко по отношение на митническия контрол на вашите стоки и товари, не се колебайте да се свържете с нашите специалисти. Можете да намерите наши офиси и представителства в София, Драгоман, Калотина, Пловдив, Димитровград, Свиленград, Бургас, Варна, Русе, Лом и Видин. Можете също така да се свържете с нас по телефона, за да уговорим среща за консултация по нашите митнически услуги в удобно за двете страни време.

 • Митнически услуги 6
  Митнически услуги 6 - Разгледайте при нас!
transport

Складова логистика

Деспред АД разполага с многофункционални логистични терминали с покрити складови помещения на обща площ над 21 000 кв.м. и над 49 000 кв.м. открити специализирани складови площи в София, Пловдив, Бургас, Димитровград.

 

В терминалите на Деспред се извършва логистична обработка и съхранение на палетизирани и насипни генерални товари, групажни пратки и комплектни автомобилни, вагонни и контейнерни товари.

 

Предлагаме Ви:

 • Съхранение на палетизирани и непалетизирани товари;
 • Пълен набор от складови операции – товаро-разтоварни операции, приемане, съхранение, справки за наличности и движение на стоките, експедиране;
 • Пълен набор от допълнителни услуги – сортиране, окомплектоване, опаковане и пакетиране, преопаковане, етикиране, палетизиране, фолиране, фумигация;
 • Краткосрочно и дългосрочно съхранение;
 • Складиране на конвенционални стоки, стоки – хранителни, стоки под режим транзит, стоки под митнически контрол;
 • Митническо складиране:
  • временно складиране под митнически контрол в София, Пловдив, Бургас, Димитровград;
  • митническо складиране в склад тип „А” в София, Пловдив, Бургас, Димитровград.

 

Терминалите ни разполагат с:

 • рампи за товаро-разтоварни дейности
 • охрана и видеонаблюдение
 • собствени товаро-подемни съоръжения
 • паркинг за камиони
 • противопожарна система

 

В допълнение, може да организираме транспортните и митническите услуги за Вашите товари.

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Складова логистика

Когато продуктите ви не тръгват директно от производствената линия към клиента, имате нужда от място, на което да ги съхранявате. Дейностите, необходими за съхранението на стоките, се наричат най-общо складова логистика. В понятието складова логистика влизат планирането, организацията, управлението и изпълнението на всички операции, необходими за получаване, съхранение и изваждане на стоките от склада.

Вижте повече:

Услуги по складова логистика от Деспред

Деспред може да осигури широка гама от услуги, свързани със складова логистика. Нашите клиенти могат да разчитат на следните дейности по складова логистика.

Складова логистика и собствени складове на Деспред

Складова логистика 1
Складова логистика – Научете повече!

В Деспред разполагаме със собствени многофункционални терминали за складова логистика и различни складови помещения в София, Пловдив, Бургас и Димитровград. Покритите складови площи са над 21 000 кв. м, а откритите – над 49 000 кв. м. В тези терминали за складова логистика извършваме обработка и съхранение на палетизирани и насипни генерални товари, групажни пратки, комплектни автомобилни, вагонни и контейнерни товари.

Складова логистика – съхранение на товари

Собствените ни складове позволяват да извършваме качествено съхранение на палетизирани и непалетизирани товари. Този тип складова логистика е удобна за вас, когато трябва да се освободите от стоките си преди да ги изпратите за транспорт или когато доставката дойде по-рано от уговорения с клиентите ви срок. В такива ситуации можем да осигурим перфектна складова логистика и да ви освободим от затрудненията, свързани с намиране на начини и места за складиране на стоки.

Складова логистика – товарене и разтоварване

При приемане и предаване на стоки в и от складовете на Деспред можете да разчитате на професионално товарене и разтоварване. За тези дейности по цялостна складова логистика разполагаме със квалифициран персонал и необходимите подемна техника и съоръжения.

Складова логистика – краткосрочно и дългосрочно съхранение

За да ви осигурим пълно спокойствие по отношение на вашите продукти, в нашите услуги по складова логистика влиза както краткосрочно, така и дългосрочно съхранение на товари. Можете да разчитате, че вашите продукти ще са на сигурно и безопасно място толкова дълго, колкото е необходимо.

Складова логистика – справки за наличности и движение на стоките

Складова логистика 2
Складова логистика 1 – Научете повече!

Докато се възползвате от цялостната складова логистика на Деспред, можете да проверявате и да получавате информация за своите стоки във всеки един желан от вас момент. За тази цел работим с мощен софтуер, в който прецизно водим цялата информация за всички ваши входящи и изходящи товари. Можете да проверявате наличните количества на отделни стоки или на всички продукти, които съхраняваме за вас. Можете също така да проследявате движенията им по време на транспортиране или други операции, свързани с тях.

Складова логистика – експедиране

Услугите по складова логистика на Деспред осигуряват и експедиране на товари. Можете да използвате и транспортните услуги на Деспред, за да се освободите изцяло от грижата по доставките и да се концентрирате върху производството си.

Складова логистика – сортиране и окомплектоване на стоки

Често се налага при експедиране на стоките да се направи допълнително сортиране или окомплектоване. Нашите услуги по складова логистика включват и тези дейности, за да не се налага да организирате извънредно пренасяне на стоките извън складовете.

Складова логистика – опаковане, преопаковане, пакетиране и етикиране на стоки

Складова логистика 3
Складова логистика – Свържете се с нас!

Опаковките на всички стоки се проверяват щателно при приемането им, за да се осигури тяхната безопасност и качествено съхранение. Ако имате нужда от опаковане, преопаковане, пакетиране и етикиране на стоките си, можете да го получите в Деспред. Тези услуги по складова логистика могат да се извършат както при пристигане на пратките, така и преди експедиция, за да сте сигурни, че товарите ви са подходящо пакетирани за съответния тип транспорт.

Складова логистика – палетизиране и фолиране на стоки

Някои типове транспортиране изискват стоките да са палетизирани и фолирани. Ние можем да осигурим тези дейности по складова логистика, за да сте спокойни за товарите си от самото начало до края на превозването им.

Складова логистика – фумигация и хигиена

За да гарантираме пълната безопасност на вашите стоки и товари, в услугите ни по складова логистика влизат и регулярни специализирани дейности по фумигация, които унищожават всички вредители. Складовете се почистват редовно, за да се осигури добра хигиена и качество на съхранението.

Складова логистика – складиране на хранителни стоки

Складова логистика 4
Складова логистика 1 – Свържете се с нас!

За да осигурим перфектна складова логистика за всеки тип стоки, разполагаме със специални складове за съхранение на хранителни стоки. Това са добре климатизирани и защитени помещения, в които хранителните стоки могат да се съхраняват в контролирана и безопасна среда. Можем да следим за вас и сроковете на годност, за да ви даваме нужната информация и да не търпите загуби.

Складова логистика – складиране на стоки под режим транзит

Пълните услуги по складова логистика на Деспред включват съхранение на стоки под режим транзит между митническите учреждения.

Складова логистика – временно складиране на стоки под митнически контрол

Можете да разчитате на нашата складова логистика, когато стоките ви са поставени под митнически контрол и трябва да изчакат представянето си пред митническите органи.

Складова логистика – митническо складиране в склад тип „А“

Ако имате нужда от митническо складиране в обществен митнически склад, Деспред може да ви осигури и тази услуга, за да ви улесни максимално в отношенията ви с митниците.

Оборудване за складова логистика

За да изпълняваме перфектно дейностите по складова логистика, в Деспред разполагаме с висококвалифициран персонал и специализирана техника. Така гарантираме безопасността на продуктите ви, както и бързината и ефективността на дейностите по товарене, съхранение и разтоварване. Във всички складови бази на Деспред можете да разчитате на:

 • Рампи за товарене и разтоварване
 • Собствени съоръжения за товаро-подемни дейности
 • Системи за охрана и видеонаблюдение
 • Система за противопожарна защита
 • Паркинг за камиони

Бързото товарене и разтоварване на стоките намалява времето за изчакване.

За кого е подходящо да използва складова логистика от Деспред

Складова логистика 5
Складова логистика – ДЕСПРЕД

Използването на складова логистика от Деспред е подходяща за всички клиенти, които използват логистичните, експедиторски и транспортни услуги на компанията. Това позволява да получат цялостно обслужване, в което да прехвърлят всички дейности по превозването и съхранението на продукцията си на нашите специалисти.

Складовите бази на Деспред могат да се използват и само за складиране на стоки преди транспортиране или за митническо складиране от различни типове.

Свържете се с нашите консултанти, за да научите всички подробности за дейностите по складова логистика, които предлагаме, и да проверите какви професионални решения можем да ви осигурим.

 • Складова логистика 6
  Складова логистика 6 - Разгледайте при нас!
transport

Мултимодални (комбинирани) и интермодални транспорт

Мултимодалният и Интермодалният транспорт става все по-популярен и е логистичното решение на бъдещето. Той включва комбиниране на различни видове транспорт, за постигане на оптимални по отношение на сроковете и цените маршрути, така също този транспорт е считан за най-екологичния с най малко емисии на въглероден диоксид (Cо2).

Деспред предлага:

 • Организиране на комбинирани/мултимодални и интермодални транспорти директен и индиректен вариант.
 • Съпътстващи комбинирани транспорт спедиторски, складови и митнически услуги, включително и наем на оборудване /SOC/.
 • Съвместно с Порт България Уест – нашето частно пристанище на Черно море и собственик на Ро-Ро кораб „Дружба“, предлагаме алтернативни решения и възможност за комплексно обслужване на товари от/до Грузия, Азербайджан, Иран и Армения.

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

Интермодален транспорт

В Деспред предлагаме професионално организиране на интермодален транспорт на всякакви стоки в рамките на България, Европа и Азия.

Интермодален транспорт е термин, който описва превозването на стоки от мястото на производство до мястото на потребление с помощта на две или повече превозни средства. При него стоките се опаковат в запечатани товарни транспортни единици, които да могат да бъдат лесно прехвърлени от едно товарно превозно средство в други. При интермодален транспорт товарите не се обработват при претоварването. При интермодален транспорт могат да се използват всички видове транспортни средства: влакове, камиони, кораби и самолети, като комбинацията се избира от спедитора. Спедиторът трябва да състави възможно най-добрата комбинация за съответната пратка, за да осигури най-краткия маршрут, най-икономичния и най-удобен превоз на товари от подателя до получателя.

Вижте повече:

Вътрешен интермодален транспорт

Интермодален транспорт 5
Интермодален транспорт – Научете повече!

Макар възможностите за транспорт в рамките на България да са ограничени, в Деспред можем да организираме вътрешен интермодален транспорт на товари, за да отговорим на специфичните изисквания на клиентите ни. В рамките на вътрешния интермодален транспорт можем да комбинираме превози с подходящи камиони до и от влакова композиция, за да се възползвате от предимствата на железопътния транспорт, когато имате нужда от превоз на течни, насипни или опасни товари, тежки и габаритни товари. Можем да създадем концепция за интермодален транспорт с камиони и чартърни полети, ако изберете скоростта на въздушния превоз, макар че той е силно ограничен в рамките на държавата.  Условията у нас не позволяват използването на речен или морски вътрешен транспорт, но можем да осигурим включването му в други държави, в които оперираме.

Международен интермодален транспорт

При международен интермодален транспорт използваме всички налични възможности, за да създадем перфектен маршрут за вашите пратки. Когато планираме международен интермодален транспорт, ние проверяваме внимателно всички подробности около заминаването и пристигането, претоварването и координирането на транспортните средства. Целта ни е една: вашите пратки да пристигнат навреме, по най-лесния маршрут и на най-добри цени.

В Деспред имаме добре развита мрежа за международен интермодален транспорт между държавите в Европа, Близкия Изток и Каспийския регион. Това позволява да комбинираме изгоден и надежден транспорт за пратките ви, които да пристигнат до необходимата точка в срок, лесно, безопасно и евтино.

Интермодален транспорт с влакове

Интермодален транспорт 1
Интермодален транспорт 1 – Научете повече!

При интермодален транспорт с товарни влакове най-често се използват стандартизирани контейнери, които могат лесно да се претоварват в други превозни средства. Използването на жп мрежата в рамките на интермодален транспорт осигурява евтин превоз. Влаковете избягват задръствания и трафик и имат надеждни разписания с лесно за предвиждане време на тръгване и пристигане на пратката. Всичко това прави включването на влакове в схемите за интермодален транспорт подходящ за обемни и тежки товари, за течни и насипни товари като зърно, въглища или вино, както и за опасни товари като горива, химикали и др. Освен това, железопътният транспорт е екосъобразен, доколкото оставя силно ограничен въглероден отпечатък.

Интермодален транспорт с контейнеровози

Корабите контейнеровози са често включвани в схемите за интермодален транспорт, където има физическа възможност за това. Доставката с кораб е едно от най-универсалните средства за интермодален транспорт, особено когато пратката трябва да премине през море или океан. В Европа и Азия е възможно включването и на речни кораби в държавите, които разполагат с плавателни реки.

Интермодален транспорт 2
Интермодален транспорт 2 – Научете повече!

Контейнеровозите също работят със стандартни контейнери – същите, които могат да се товарят и на влакове, и на камиони. Това улеснява значително претоварването на пратките и прави използването на интермодален транспорт лесно и надеждно.

Използването на контейнеровози в решения за интермодален транспорт осигурява евтин превоз, който обаче може да отнеме доста време заради скоростта на корабите. Затова когато включваме плавателни средства, в Деспред се съобразяваме със сроковете ви на доставка и с бюджета, който имате.

Интермодален транспорт със самолети

Въздушният превоз е едно от най-бързоразвиващите се средства за интермодален транспорт. Включването на въздушен превоз в схема за интермодален транспорт осигурява възможно най-добрата бързина на доставката, но цената ѝ е сравнително висока. Интермодален транспорт със самолети не е подходящо решение за големи и тежки пратки, тъй като има строги изисквания за тегло и обем, които не бива да бъдат надвишавани.

Интермодален транспорт с камиони

Интермодален транспорт 3
Интермодален транспорт 3 – Научете повече!

Камионите много често влизат в комбинациите за интермодален транспорт – те са изключително мобилни, но и не чак толкова ефективни, особено за много големи пратки. С камиони се извършва доставка тип от врата до врата, като се използват от склада до адреса на доставката. Камионите обаче са може би най-неефективното превозно средство в цялостния процес на интермодален транспорт. Те се влияят от трафик и задръствания, имат ограничения в теглото на полезния товар, оставят висок въглероден отпечатък и имат високи разходи за гориво, поддръжка и персонал. И все пак остават най-гъвкавият начин да изпратите товар до всяко място, до което пожелаете.

Защо да направим за вас персонална схема за интермодален транспорт

Ето някои от най-важните предимства при използването на интермодален транспорт.

На първо място, с интермодален транспорт получавате най-икономичните начини за превоз на стоките ви. Нашите специалисти проверяват внимателно всички възможности, които вашият маршрут предлага, и изчисляват схема за интермодален транспорт, която да бъде едновременно ефективна, безопасна и икономична.

Използването на интермодален транспорт означава и опростени процедури при преминаване през митниците, което намалява времето за доставка. Товарите обикновено се подлагат на по-малко проверки, тъй като се транспортират в запечатани контейнери, с предварително изготвени документи.

Кога да изберете интермодален транспорт

В Деспред препоръчваме интермодален транспорт в няколко случая:

 • При доставки от врата до врата
 • При превози на дълги разстояния за минимизиране на риска от загуби и кражби
 • За намаляване на разходите по транспорта
 • За спазване на сроковете на доставка

Интермодален транспорт в Деспред

Интермодален транспорт 4
Интермодален транспорт 4 – Научете повече!

В Деспред ще планираме, организираме и контролираме всички дейности по изпълняване на интермодален транспорт: създаване на подходяща схема; допълнителни спедиторски, логистични и складови услуги, включително и наем на оборудване; използване на собствени пристанища на Черно море и кораби за превоз на товари от и до Грузия, Азербейджан, Иран и Армения.

Обадете се, за да насрочите среща с наш консултант, който да отговори на въпросите ви и да създаде за вас персонална оферта за интермодален транспорт според вашите нужди и изисквания.

 • Интермодален транспорт 6
  Интермодален транспорт 6 - Разгледайте при нас!
transport

Морски транспорт – международни превози на товари от Деспред

 

 • Превоз на товари по море до и от всяко направление по света на насипни и контейнерни (цели и групажни) товари, специализирани и извънгабаритни товари;
 • Транспорт през български и европейски пристанища, според желанията на нашите клиенти и спецификата на товара;
 • Деспред осигурява съпътстващи услуги включително – банкова гаранция за обезпечаване на транзитни операции за всички видове стоки, митническо представителство за всички режими, деконтейнеризация, претоварни операции, доставка до врата, и други.

 

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Още за логистичните услуги на Деспред, свързани с речен и морски транспорт и логистика

Към главната страница на РЕЧЕН И МОРСКИ ТРАНСПОРТ

РЕЧЕН ТРАНСПОРТ ПО РЕКА ДУНАВ И КОМБИНИРАН ТРАНСПОРТ ОТ ДЕСПРЕД

ПРИСТАНИЩНА ОБРАБОТКА И УСЛУГИ

Морски транспорт

В Деспред можем да организираме подходящ и изгоден морски транспорт за вашите стоки и материали. Ето какво може да предложи превозването на стоки с морски транспорт и какво можем да ви осигурим ние.

Вижте повече:

Морски транспорт – особености

Морски транспорт 1
Морски транспорт – Разгледайте при нас!

Ето някои от най-важните особености при използването на морски транспорт:

 • Огромен транспортен капацитет – един кораб може да превозва от няколкостотин до десетки хиляди тона стоки.
 • Ниска цена – поддръжката на морски транспорт има малко разходи, а корабите имат много голяма товароносимост. Това дава възможност да получите едни от най-ниските цени в транспорта на стоки въобще.
 • Постоянно движение – корабният трафик не е възпрепятстван от почти нищо.
 • Дълги срокове за доставка – все пак използването на морски транспорт е доста бавно, тъй като товарните плавателни съдове са много тежки и обикновено поддържат скорост между 20 и 30 км/ч.
 • Възможност за надхвърляне на сроковете – по ред причини при използване на морски транспорт може да се наложи доставката да пристигне ден, два или повече по-късно от предварително определеното.

Какво може да се превозва с морски транспорт

Можете да използвате товарни кораби на практика за всякакви стоки, включително за храни, опасни или извънгабаритни товари. Все пак не препоръчваме да се използва морски транспорт за краткотрайни стоки, особено за дълги разстояния. Причината е, че превозът е доста бавен и това може да увреди стоките ви.

Морски транспорт – видове кораби

В зависимост от вида на стоките, които ще се превозват, се предлагат различни видове превозни средства за морски транспорт.

Морски транспорт 2
Морски транспорт 1 – Разгледайте при нас!

Най-често използвани за морски транспорт са контейнеровозите, с които се превозват стандартизирани контейнери със стоки. Те се нуждаят от малък екипаж, като в същото време превозват хиляди тонове товари, товарят и разтоварват много бързо. Това ги прави икономически изгодни. Подходящи са за опаковани единично стоки и за групажни превози.

Бълкерите са друг тип средства за морски транспорт, в които се превозват насипни товари. Ще имате нужда от бълкер, ако смятате да транспортирате въглища, зърно, строителни материали, пясък и др. Те са доста бавни, но могат да превозват стотици тонове или десетки хиляди тона товари.

Ако се налага да превозвате течни товари, ще са ви нужни танкери. Те разполагат с цистерни, с които пренасят нефт, газ, петролни продукти, химикали, течни хранителни продукти като олио или вино.

Ако имате нужда от морски транспорт за колесни превозни средства, ще трябва да използвате автомобиловози (наричани още ролкери), специално предназначени за бързо товарене и разтоварване на автомобили, камиони, влакове и др.

В зависимост от специфичните нужди, някои видове стоки може да имат нужда от хладилни кораби, в които се поддържа ниска температура за хранителни продукти.

Морски транспорт – цени

Морски транспорт цени 1
Морски транспорт цени – Свържете се с нас!

Когато говорим за морски транспорт, цените могат да варират в широки граници. При морски транспорт цените зависят от твърде много фактори и няма как да се даде дори приблизителна предварителна прогноза, ако не се знаят достатъчно детайли около пратката.

На първо място при морски транспорт цените се определят от цените на горивото, което е основният разход за превозвачите. При повишаване или намаляване на цените на горивата в офертите за морски транспорт цените съответно се повишават или намаляват.

При морски транспорт цените зависят и от стоките, които трябва да се пренасят – дали са течни, насипни или единични. Това ще определи средството за морски транспорт, цените най-грубо ще се определят от превозвача според вида на кораба. Освен това при морски транспорт цените се определят и от габаритите и спецификата на товара – извънгарабитните и опасните стоки ще получат по-високи оферти за превоз. Не на последно място, при морски транспорт цените могат да зависят и от сезона – например плодовете, зеленчуците и зърното ще се превозват в сезона си при по-високи тарифи за навло.

Когато използвате морски транспорт, цените ще зависят и от това дали стоките имат нужда от специален режим на обработка или съхранение по време на превозването. Ако трябва да се поддържа определена температура или товарът да се третира по специален начин, при офериране за морски транспорт цените ще бъдат по-високи.

При морски транспорт цените могат да зависят от това дали пратката ще бъде консолидирана в групажен превоз, или ще е самостоятелна. При групажен превоз в морски транспорт цените могат да намалеят значително.

В оферирането на морски транспорт цените зависят и от търсенето и предлагането. Ако търсенето на пространство на кораба е по-голямо, отколкото той може да предложи, в офертата ви за морски транспорт цените ще бъдат леко завишени и това ще е единственият начин да получите място за цялото си карго.

Разбира се, при морски транспорт цените ще зависят и от дължината на курса, от който имате нужда. Ако вашата дестинация е близо до голямо пристанище или център на превозвача на морски транспорт, цените за доставка могат да бъдат по-ниски.

Когато изпращате стоки с морски транспорт, цените ще завият и от пристанищните такси на пристанищата, които корабът ще използва. При морски транспорт цените включват и товарни такси, такси за канал и закотвяне, санитарни такси, митнически такси, такси за влекачи и докове, тонажни такси и др.

Не на последно място, при морски транспорт цените ще зависят и от това дали имате нужда от временно складиране на стоките в периода след разтоварването или преди товаренето.

Морски транспорт цени 2 | ДЕСПРЕД
Морски транспорт цени 1 – Свържете се с нас!

Може да ви звучи странно, но при морски транспорт цените могат да зависят и от някои необичайни за нас фактори. При използване на морски транспорт цените се определят и според геополитически фактори, свързани с някои маршрути, които са уязвими от местни конфликти или пирати например. Така например при морски транспорт цените ще бъдат по-високи, ако корабите преминават през протока на Босфора, протока Баб ел-Мандеб, пролива Ормуз и Суецкия канал, които се считат за рискови маршрути заради присъствието на терористи и морски пирати. В този вид морски транспорт цените ще включват по-високи застрахователни такси, които да покрият по-високите рискове.

Лесен морски транспорт

В Деспред можем да ви осигурим лесно решение за транспорт по вода на насипни и контейнерни товари през български и европейски пристанища. В нашите услуги по цялостна логистика са включени и допълнителни дейности като митническо представителство за всички режими, операции по претоварване, доставка до врата, деконтейнеризация, временно складиране, банкови гаранции и др.

Свържете се с нас, за да отговорим на всичките ви въпроси и да намерим най-доброто решение за транспортиране на стоките ви в и извън България.

 • Морски транспорт 6
  Морски транспорт 6 - Разгледайте при нас!
Категории
Последни публикации
Архив
Мета
Tags
Категории
Последни публикации
Архив
Мета
Tags

DO YOU STILL HAVE A QUESTION REGARING OUR SERVICES?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc consequat elementum tempor. Duis porta lectus ut dui consequat.