Митнически услуги

transport
Митнически услуги

Деспред АД е сертифициран като Одобрен Икономически Оператор Митнически Опростявания /ОИО МО/ – сертификат № BG AEOC 12101885930076

 • Опростени митнически процедури, в т.ч. статус на одобрен получател придвижвани при операции ТИР, статус на одобрен получател за режим съюзен транзит, статус на одобрен изпращач за режим съюзен транзит, одобрени места за контрол, разрешение за използване на пломби от специален тип
 • Митническо представителство: при внос, износ, транзит, временен внос, временен износ, митническо складиране, реекспорт в София, Драгоман, Калотина, Пловдив, Димитровград, Свиленград, Бургас, Варна, Русе, Лом и Видин;
 • Временно и митническо складиране /тип 1 (R)/ в София, Пловдив, Димитровград, Бургас;
 • Обезпечаване на митни сборове при режим транзит със собствена банкова гаранция валидна за територията на ЕС, включително за Турция и Сърбия;
 • Изготвяне на митнически, търговски и транспортни документи – сертификати, удостоверения, CMR, TIR, EUR 1, A.TR, TIR-карнет;
 • Издаване на EORI-номер;

Минимални необходими документи за митническо представителство пред българска митница, които клиентът трябва да осигури:

 • Заявка за митническо представителство подадена електронно в системата на Агенция Митници. Към сайта Електронни Митници
 • Валиден EORI номер и фирмени документи (според изискванията на съответната митница)
 • Търговски и транспортни документи придружаващи стоката.

Право на митническата администрация е да поиска допълнителни документи с цел контрол, за които ще ви уведомим своевременно.

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Митнически услуги

В пълния пакет услуги по транспортиране на товари, които Деспред може да ви осигури, влизат и множество митнически услуги, от които можете да се възползвате. Дългогодишният ни опит в областта на международния транспорт ни е дал експертизата, благодарение на които сме добре запознати с митническите практики, закони и правилници не само в България, но и в страните в Европа и Азия, с които работим. Нашите митнически услуги могат не само да ви спестят време и главоболия, но и да направят преминаването на стоките ви от една държава в друга безпроблемно, бързо и сигурно.

Вижте повече:

Сертифицирани митнически услуги от Деспред

Деспред АД е сертифициран като Одобрен икономически оператор митнически опростявания /ОИО МО/ със сертификат № BG AEOC 12101885930076. Това ни дава възможност да упражняваме легални митнически услуги, от които да се възползвате в целия Европейски съюз.

Митнически услуги за опростени и специални митнически процедури

Митнически услуги 1
Митнически услуги – ДЕСПРЕД

Като одобрен митнически оператор, Деспред може да се възползва от опростени митнически процедури. Това ни дава възможност да ви осигурим митнически услуги като например:
• Опростено деклариране с по-малко необходима документация
• Подаване на електронни митнически декларации
Можем също така да ви предложим митнически услуги от специализиран тип, като:
• Митнически услуги за статус на одобрен получател, придвижвани при операции ТИР
• Митнически услуги за статус на одобрен получател за режим съюзен транзит
• Митнически услуги за статус на одобрен изпращач за режим съюзен транзит
• Митнически услуги за одобрени места за контрол
• Митнически услуги за разрешение за използване на пломби от специален тип

Митнически услуги – митническо представителство

В Деспред можем да ви осигурим и цялостно митническо представителство и обслужване на вашите пратки, което отнема напълно вашия ангажимент към тях. Това включва:
• Митнически услуги за изготвяне на транспортна и митническа документация
• Митнически услуги за вносна и износна митническа обработка
• Митнически услуги за транзитно транспортиране по въздух или земя
• Митнически услуги за временен внос или износ на стоки
• Митнически услуги за митническо складиране в наши складови бази в София, Пловдив, Бургас или Димитровград
• Митнически услуги за реекспорт на стоки.
За да ви гарантираме пълно удобство, разполагаме с митнически офиси и представителства в големите градове в България, както и на пунктовете ни по границите на държавата. Можете да получите митнически услуги от Деспред на място в градовете София, Драгоман, Калотина, Пловдив, Димитровград, Свиленград, Бургас, Варна, Русе, Лом и Видин.

Митнически услуги за складиране

Митнически услуги 2 | ДЕСПРЕД
Митнически услуги – Научете повече!

В Деспред можем да ви осигурим митнически услуги за различен тип складиране, според нуждите ви. Разполагаме със собствени складови бази в София, Пловдив, Бургас и Димитровград, където можем да съхраняваме вашите стоки, когато имате нужда от временно складиране или митническо складиране /тип 1 (R)/, където стоките са под отговорността на титуляря на режима и на складодържателя. Това ще облекчи значително преминаването през граничния контрол на вашите пратки.

Митнически услуги по обезпечаване

С нашите митнически услуги получавате възможността да обезпечим вашите митни сборове при режим транзит. За тази цел използваме собствена банкова гаранция, която е валидна за територията на целия Европейски съюз, включително за Турция и Сърбия. Това е начин да получите максимално спокойствие за стоките и пратките си, без да влагате излишни средства в тях.

Митнически услуги за изготвяне на документи

Митнически услуги 3
Митнически услуги – Свържете се с нас!

В Деспред ще получите специализирани митнически услуги, свързани с изготвяне на редица митнически, търговски и транспортни документи. Можем да попълним и изготвим за вас необходими сертификати, удостоверения, CMR, TIR, EUR 1, A.TR, TIR-карнети.
Такива митнически услуги ще ви спестят много главоболия и обикаляне по институции, като в същото време ще получите правилните, професионално попълнени документи, за да си гарантирате възможно най-лесно преминаване през митническите проверки и да пуснете възможно най-скоро стоката си през границата.

Митнически услуги издаване на EORI-номер

Друга важна част от нашите митнически услуги е свързана с издаването на EORI-номер. EORI-номерът е идентификационен номер, който трябва да имате и да използвате в митниците на цялата територия на Европейския съюз. Чрез EORI-номера вие ще получите възможност за по-бърза и лесна комуникация с митниците на отделните държави, през които трябва да премине товарът ви. За целта трябва да се попълни формуляр, а благодарение на нашите митнически услуги и консултации той ще бъде попълнен правилно и придвижен по най-бързия начин през процедурата по издаване на номера.

Какви документи трябва да имате, за да използвате митнически услуги

Митнически услуги 4 | ДЕСПРЕД
Митнически услуги 1 | ДЕСПРЕД

За да използвате митнически услуги от Деспред, трябва да ни предоставите определени документи, с които да боравим, докато ви представяме пред властите.
За митнически услуги пред българска митница ще е нужно да ни осигурите минимум следните документи:
• Заявка за митническо представителство. Тази заявка следва да бъде подадена електронно в системата на Агенция Митници. Прави се в сайта Електронни Митници.
• Валиден EORI номер, който можем да съдействаме да получите по-бързо и лесно.
• Фирмени документи – според изискванията на съответната митница, която ще преминавате. Можете да разчитате, че познаваме добре изискванията на митниците и ще ви информираме своевременно и надлежно за всички документи, които ще ни трябват, за да осъществим митнически услуги във ваша полза.
• Търговски и транспортни документи, които да придружават стоката. Ако не сте сигурни какви трябва да бъдат те, можете да разчитате на консултация от нашите специалисти по митнически услуги.
Когато се срещнем за разговор за необходимите митнически услуги, които искате да извършим за вас, ще ви информираме подробно за цялата документация, която трябва да приготвите, както и тази, която ние ще приготвим за вас.
Все пак е важно да знаете, че митническата администрация има право да поиска допълнителни документи в хода на проверките. За тях ще ви уведомим своевременно, докато изпълняваме митнически услуги по представителство на вас и вашите права и контрол върху проверките и текущото им състояние.

Свържете се с нас, за да научите всичко за необходимите ви митнически услуги

Ако искате да научите всичко по отношение на митническия контрол на вашите стоки и товари, не се колебайте да се свържете с нашите специалисти. Можете да намерите наши офиси и представителства в София, Драгоман, Калотина, Пловдив, Димитровград, Свиленград, Бургас, Варна, Русе, Лом и Видин. Можете също така да се свържете с нас по телефона, за да уговорим среща за консултация по нашите митнически услуги в удобно за двете страни време.

 • Митнически услуги 6
  Митнически услуги 6 - Разгледайте при нас!
5/5 - (1 vote)