Воден транспорт – пристанищна обработка и услуги

transport
Воден транспорт – пристанищна обработка и услуги

 

Деспред АД предлага спедиторска обработка на генерални и насипни товари в гр.Бургас, гр. Варна, гр. Русе, гр. Лом и гр.Видин. В комплекта логистични услуги са включени:

  • изготвяне на необходими документи за пристанищна обработка;
  • митническо представителство – митническа обработка на товарите и изготвяне на необходимите документи;
  • организиране на товаро-разтоварните операции;
  • деконтейнеризация и контейнеризация на товари;
  • физическо присъствие при получаване и издаване на стокови партиди, текущ контрол върху качеството на товаро-разтоварните операции;
  • превоз на товари до адрес на клиент
  • други услуги, в зависимост от спецификата на конкретната логистична схема и нуждите на клиента.

 

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Още за логистичните услуги на Деспред, свързани с речен и морски транспорт и логистика

Към главната страница на РЕЧЕН И МОРСКИ ТРАНСПОРТ

РЕЧЕН ТРАНСПОРТ ПО РЕКА ДУНАВ И КОМБИНИРАН ТРАНСПОРТ ОТ ДЕСПРЕД

МОРСКИ ТРАНСПОРТ – МЕЖДУНАРОДНИ ПРЕВОЗИ НА ТОВАРИ ОТ ДЕСПРЕД

Воден транспорт

 

Използването на воден транспорт е често предпочитано поради ред предимства, които може да осигури. Видовете воден транспорт се разпределят според типа на водните пътища, плавателните средства и маршрутите, които се обслужват. Богатото разнообразие от варианти позволява да се намери подходящо решение за почти всякакъв тип товари и доставки.

В Деспред имаме дългогодишен опит в логистиката и организацията на воден транспорт за нашите клиенти. Работим с голяма мрежа доказани и надеждни агенти, благодарение на които можем да доставим с подходящ воден транспорт стоки от и до различни държави.

Ето какви видове воден транспорт можем да ви осигурим и какъв е начинът, по който печелим и пазим доверието на нашите дългогодишни клиенти.

Вижте повече:

Речен воден транспорт

Воден транспорт 1
Воден транспорт – Разгледайте при нас!

Речният воден транспорт често е по-ограничен в сравнение с останалите видове поради по-малките размери и товароносимост на товарните кораби, които се налага да плават в плитки води и да преминават под мостове в различни градове.
Като цяло, речният воден транспорт е предназначен за сравнително къси и средни разстояния – например около 1000-2000 километра. Той може да бъде използван за сравнително по-малки товари.
Използването на речен воден транспорт за превоз на стоки във вътрешността на България е невъзможно. Единствената плавателна река у нас е Дунав, която е и естествена наша граница. В Деспред обаче можем да организираме речен транспорт между България и други държави, стига да има възможен маршрут между тях. Можем да осигурим както участие в групажен превоз, така и чартърен воден транспорт, ако клиентът има нужда от това.

Крайбрежен воден транспорт

Воден транспорт 2
Воден транспорт – Свържете се с нас!

Крайбрежният воден транспорт е дълбоководен транспорт, в който товарните кораби се движат близо до бреговата линия. Това е воден транспорт, удобен за използване в рамките на една държава или между две съседни страни с обща брегова линия. Крайбрежният воден транспорт може да е подходящ за превозване на тежки стоки в големи количества – например въглища, петролни продукти, риба и рибни продукти.
Фериботите също могат да се причислят към крайбрежния воден транспорт, доколкото превозват туристи или търговски автомобили на близки дестинации.
Крайбрежните кораби за воден транспорт имат малко по-различен начин на проектиране. Те могат да носят повече товари от речните кораби, но по-малко от морските, което създава някои ограничения по отношение на пратките. Освен това, те се придържат плътно към предварително зададени маршрути, които в повечето случаи са къси, и спазват задължителните разпоредби за навлизане в дълбочина в морето или океана.
В Деспред можем да организираме крайбрежен воден транспорт, където е възможно. В повечето случаи крайбрежният воден транспорт е част от комбинирания транспорт, но може да намали значително себестойността на превоза на голяма пратка, което го прави подходящ за някои видове маршрути.

Международен и междуконтинентален воден транспорт

Воден транспорт 3
Воден транспорт – ДЕСПРЕД

Международният и междуконтиненталният воден транспорт са класически начини на използване на този вид превози. Тук става дума за внос и износ на стоки между държави в един континент или в два различни континента, разделени от океан. Най-често междуконтинентален воден транспорт се извършва в Атлантическия или Тихия океан.
Товарните кораби за морски и океански воден транспорт са най-големите, произвеждани изобщо. Те имат огромни размери, голяма товароносимост и висока степен на издръжливост на натоварване и атмосферни условия. Голяма част от корабите в този тип воден транспорт са търговски. Използват се предимно бълкери за насипни товари, контейнеровози за стоки в контейнери или танкери за воден транспорт на течни товари. Все пак в зависимост от нуждите на клиентите ни и възможностите на превозвачите, с които работим, в Деспред можем да организираме воден транспорт и с друг тип кораби.

Предимства при използване на воден транспорт

Използването на воден транспорт е изключително удобно, когато имате нужда от превоз на големи, обемни и тежки пратки на най-ниски цени. Нещо повече, можете да използвате корабите буквално за всякакви видове стоки и материали, включително опасни. Ако сроковете ви не са спешни и търпят известно отлагане, транспортирането с кораб може да ви гарантира безопасност, удобство и ниска цена. Този тип превози не са подходящи за бързоразвалящи се стоки, ако трябва да се превозват на голямо разстояние.

Логистика на воден транспорт

Воден транспорт 4 | ДЕСПРЕД
Воден транспорт – Научете повече!

В Деспред осигуряваме логистични услуги, свързани с превоза на товари по море и река. Можете да разчитате на цялостна логистика на воден транспорт, в която са включени всички етапи на превозите: пристанищна обработка и логистика, комбиниране с допълнителни видове транспорт, обработка на транспортна документация, транзитно складиране, консолидиране и др.
В Деспред работим със собствени екипи за воден транспорт във всички по-големи български пристанища: Пристанище Видин, пристанище Лом и Пристанище Русе по Дунав; пристанища Варна Изток, Варна Запад, БМФ Порт Бургас, Порт България Уест по Черно море. Тези екипи позволяват да осъществяваме по-строг контрол при внос и износ на стоки и материали и така повишаваме значително сигурността и надеждността на организирания от нас воден транспорт.

Воден транспорт за вашия бизнес

Използването на воден транспорт може да е съществена част от персоналното решение за доставка на пратки за вашия бизнес. В много случаи употребата на воден транспорт се комбинира със сухоземен до и от пристанището, за да може пратката да стигне от врата до врата. В Деспред можем да осигурим цялостна логистика за вашия бизнес, без значение с колко вида транспорт и превозвачи е необходимо да се работи. Можете да разчитате на професионална логистика и експертна организация на целия процес по доставката на пратки. В нашите логистични услуги влизат избиране на удобен маршрут и икономични видове транспорт, обработката на пристанищна и митническа документация, банково обезпечаване на транзитни операции, групажни превози и консолидиране, митническо представителство, претоварване на стоки, складиране, доставка до врата и други дейности по пълното обезпечаване на логистиката.
Свържете се с нас, ако имате нужда от консултация по отношение на транспортирането на стоките ви.

  • Воден транспорт 5
    Воден транспорт 5 - Разгледайте при нас!
5/5 - (1 vote)