Железопътен транспорт

transport
Железопътен транспорт

Спестете време и разходи с нашите железопътни решения от/за Европа, Азия. Нашите услуги за железопътен транспорт са по-бързи от морските и по-евтини от въздушните.

Предлагаме мултимодални и интермодални превози с железопътен транспорт на различни видове товари (насипни, палетизирани, контейнери, ремаркета) със стандартни и специализирани вагони от/за Европа, Азия и Близкия Изток, както и транзитни превози на блок влакове. Разполагаме с терминали в Димитровград и Бургас където можем да обработваме ЖП товари (палетизирани, контейнери, ремаркета).

Вътрешни железопътни транспорти от/до морските и речни ни пристанища, както и комбинирани транспорти с претоварване на друг вид транспортно средство в терминали, собственост на Деспред АД.

Можете да разчитате на професионална среща-консултация с нашия екип по удобно за двете страни време.

За бързо запитване моля натиснете тук

 

Железопътен транспорт

 

Когато се налага да транспортирате товари, най-изгодният начин да го направите е да използвате железопътен транспорт. В ДЕСПРЕД ще осигурим железопътен транспорт на товари от и за Азия и Европа.  Тук ще ви дадем информация защо да го използвате:

Вижте повече:

Какво е железопътен транспорт

Железопътен транспорт – това е начин да се превозват товари чрез влакови композиции по изградена железопътна мрежа. Много често се използва вътрешен ЖП транспорт, в рамките на една държава. В ДЕСПРЕД обаче предлагаме и железопътен транспорт от и до други държави в Европа и Азия.

Видове железопътен транспорт

Железопътен транспорт 1
Железопътен транспорт – Научете повече!

Разбира се, тук ще говорим не за пътнически, а за товарен ЖП транспорт. Той обикновено е три вида:
• железопътен транспорт на товари в насипно състояние, които се товарят в специализирани вагони според вида на товара. Той се използва често за стоки като въглища, зърно, стомана, гориво, химически продукти, горива и др.
• железопътен транспорт с контейнери е вторият вид, който можете да използвате. Тук стоките се съдържат в различни видове контейнери и се товарят на открити платформи. Предимството на този вид ЖП транспорт е, че контейнерите могат лесно да бъдат прехвърлени на друг вид превозно средство – друг влак, камион или кораб. Това позволява бърз и лесен начин да включите железопътен транспорт за дълги разстояния в интермодална стратегия за превоз на стоките ви.
• групажен железопътен транспорт е третият вид, който можете да използвате. Тук вашата стока ще заеме частично капацитета на контейнер или вагон и ще пътува със тока на други клиенти. По този начин можете да превозвате по-малки по обем товари, като същевременно се възползвате от рентабилността, скоростта и удобството на влаковия транспорт.

Железопътен транспорт – за по-добра скорост

Когато използвате железопътен транспорт, получавате много по-добра скорост за пренасяне на товарите в сравнение с автомобилния и морския транспорт. Причините са прости: влаковите композиции не попадат в задръствания, а в много части на света състоянието на железопътните релси им позволява да развиват наистина висока скорост в по-голямата част от трасето. Строгият контрол върху разписанията на влаковете и фактът, че трафикът не се смесва с гражданския, позволяват с железопътен транспорт да постигнете не само скорост, но и добра предвидимост на времето на доставката. Освен това, влаковете се движат много по-бързо и от товарните кораби, което дава предимство на този транспорт и пред морския.

Железопътен транспорт – за тежки товари

Железопътен транспорт 2
Железопътен транспорт 1 – Научете повече!

Влаковете дават много по-добри възможности за товарене на тежки товари, което прави използването на железопътен транспорт много търсено в подобен вид бизнес. Стандартният вагон има много по-голяма товароносимост от ремарке на камион. Допълнително предимство при ЖП превозване е, че могат да се използват и отворени платформи. Така използването на железопътен транспорт може да бъде много полезно за спедитори с големи товари.

Железопътен транспорт – екологично решение

Във време, в което опазването на околната среда става все по-важно и належащо, екологичният железопътен транспорт става все по-подходящ за устойчивите производствени и търговски практики. Тъй като влаковете се нуждаят от много по-малко гориво, с тях намалявате емисиите на парникови газове с до 75% в сравнение с автомобилния транспорт.

Железопътен транспорт – за безопасност

При превоза на товари с железопътен транспорт вероятността от пътни инциденти е много по-малка, което гарантира по-висока безопасност на товарите.

Железопътен транспорт – за по-добра рентабилност

Железопътен транспорт 3
Железопътен транспорт 2 – Научете повече!

Използването на железопътен транспорт носи по-добра рентабилност на превозите. Влаковете имат по-ниски разходи за превоз на еденица товар в сравнение с автомобилните превози, особено ако се сравни с превозването на големи обеми. По-малки са и разходите за водачите, тъй като товарът за десетки отделни камиони се управлява в един влак, от един водач.
И не на последно място, разходите по железопътен транспорт са много по-малки от разходите на самолетен транспорт, който е единственият по-бърз начин от влаковите композиции.

Железопътен транспорт – за по-лесно митническо обслужване

Когато използвате железопътен транспорт, ще преминавате по-лесно през границите между държавите заради възможността да използвате комплексно митническо обслужване. Това не само ще улесни вноса и износа, но и ще ви даде по-добра скорост на транспортирането.

Железопътен транспорт – за максимално удобство

Мрежата и инфраструктурата за ЖП транспорт е много добре развита в почти всички държави по света. Това е допълнително удобство, което ще получите при използването на железопътен транспорт.

Железопътен транспорт – за различни товари

Железопътен транспорт 4
Железопътен транспорт 3 – Научете повече!

Макар че не е подходящ за чувствителни към времето товари, ЖП транспортът е удобен за почти всички останали товари, особено с голям обем и тегло. Стоките, които обикновено се превозват с железопътен транспорт, най-често включват битова техника, машини, пластмаси, дървен материал, но е подходящ и за химикали, горива, зърно, въглища и други насипни материали.

Железопътен транспорт – перфектен избор за интермодални превози

Много фирми развиват интермодални стратегии, в които участието на железопътен транспорт е наистина от полза. Интермодалният транспорт означава комбиниране на два или повече начина на превоз на товари. Най-често ЖП транспортът се комбинира с автомобилен, като влаковете се използват за дългите разстояния, а камионите – от склада до гарата и от гарата до получателя. Така можете значително да намалите разходите по транспорта.

Цена на железопътен транспорт

Едно от най-големите предимства на влаковия железопътен транспорт е неговата ниска цена.
Цената е обвързана с обема или тонажа в зависимост вида стока.
Все пак е невъзможно да се даде точна цена за железопътен транспорт, преди да са уточнени всички подробности около него – вид на вагони, вид на стоката, разстояние и други. Ако искате да получите повече информация за цената на железопътен транспорт във вашия конкретен случай, не се колебайте да се свържете с нас за персонална оферта.

Железопътен транспорт в ДЕСПРЕД

Железопътен транспорт 5
Железопътен транспорт 4 – Научете повече!

С ДЕСПРЕД ще можете да включите евтин и бърз железопътен транспорт във вашите интермодални или мултимодални превози. Превозваме различни видове товари – насипни, палети, контейнери, ремаркета. Разполагаме със стандартни и специализирани вагони, които ще осигурят железопътен транспорт на стоките ви от и към Европа, Азия и Близкия Изток.

ДЕСПРЕД има терминали за обработка в Бургас и Димитровград, но можем да предложим и вътрешен железопътен транспорт до морски и речни пристанища в България. За пълното ви удобство можем да осигурим и претоварване на стоките в друг вид наши превозни средства.

Свържете се с нас за лична среща-консултация в удобно за вас време или използвайте сайта за бързо запитване.

  • Железопътен транспорт 5
    Железопътен транспорт 5 - Разгледайте при нас!
5/5 - (1 vote)